23 Mar

Vopsitul sprancenelor

Autor : Salon Cosmetica

Pregatirea persoanei si a materialului necesar

Pozitia persoanei si pregatirea ei sunt aceleasi ca la vopsitul genelor. Deoarece vopsitul se efectueaza inainte de pensat, se va fixa bine forma sprancenei dupa pensat si pe aceasta forma se va aplica vopseaua. Daca nu se poate face acest lucru cu precizie, se vor trasa doua linii cu creionul dermatograf, ce vor incadra spranceana in forma ce va fi data dupa pensat. In interiorul acestor linii se aplica vopseaua.
Se aplica crema de o parte si de alta a sprancenei, iar daca parul este rar si foarte fin, se aplica crema si pe spranceana.
Se va folosi vopsea maro sau, daca clienta prefera neaparat negru, se va aplica si se va indeparta imediat pentru a nu se obtine o coloratie intensa.

Aplicarea vopselei
Vopseaua este pregatita intr-un recipient special si se aplica cu un betisor de-a lungul sprancenei, pe directia de crestere a firelor de par.
Timpul de pastrare a vopselei, in functie de coloritul acesteia si de intensitatea vopsitului, este de 3—5—7 minute.

Indepartarea vopselei
Se va sterge intai spranceana cu un tampon de vata uscat din regiunea intersprancenoasa catre unghiul extern al ochiului, deci in directia de crestere a firelor de par, pana cand acesta, ramane curat.
Apoi, dupa indepartarea ei completa, se va sterge regiunea sprancenoasa, pe toate directiile, cu un tampon de vata umezit, stors si sapunit, prin miscari circulare si liniare, usoare, fara a o irita. Se va indeparta bine sapunul cu un tampon de vata curat, umezit si stors.
Daca se pateaza pielea, aceasta se va sterge cu un tampon de vata umezit, sapunit si imbibat in carbonat de calciu. Stergerea cu carbonat de calciu se face usor, fara a irita pielea. Apoi se curata regiunea cu un tampon de vata umezit si stors.
Daca regiunea este iritata, se aplica comprese cu musetel si apoi o crema grasa.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!