23 Mar

Vopsitul genelor

Autor : Salon Cosmetica

Pregatirea persoanei a materialului necesar

Pentru vopsit, persoana trebuie sa stea intr-o pozitie relaxata, culcata pe fotoliul cosmetic.
Se va izola parul cu o fasa elastica si in jurul gatului se va pune o baveta pentru a nu pata hainele.
Se vor demachia bine genele si pleoapele pentru a se indeparta orice urma de fard si se va sterge bine pentru a indeparta urmele de grasime, care ar impiedica fixarea vopselei.
Se confectioneaza doua tampoane dreptunghiulare de vata (asemanatoare ca la demachierea ochilor), se umezesc si pe o latura se ung cu crema. Se fixeaza aceste tampoane (cu partea cu crema pe piele pentru a se evita pastrarea ei) sub cilii pleoapei inferioare si privirea va fi in sus. Apoi se inchid ochii si se intind mai bine tampoanele de vata.

Aplicarea vopselei
Vopseaua se prepara intr-un recipient special dupa tehnica cunoscuta. Cu un betisor special(sau scobitoare) se aplica vopseaua pe toata lungimea genelor, de la radacina spre varf. Se va aplica o cantitate suficienta de vopsea si se vor cuprinde toate firele de par.
Cu un alt betisor se va aplica crema grasa pe pleoapa superioara, in apropiere de marginea genelor, pentru a nu se pata pielea.
Timpul de pastrare a vopselei pe gene este de 15—20 min si se va folosi vopsea de culoare neagra sau neagra-albastruie.

Indepartarea vopselei
Se vor sterge intai genele de la radacina spre varf cu un tampon de vata umezit si bine stors pentru a indeparta intreaga cantitate de vopsea. Apoi, alternativ se vor sterge genele, cu un tampon de vata umezit bine si unul uscat, de-a lungul pleoapei, din unghiul intern catre cel extern.
Dupa operatii repetate de stergere, cand tamponul de vata ramane curat, se deschide ochiul, se indeparteaza pleoapa inferioara usor si se vor sterge cilii de la acest nivel de-a lungul pleoapei.
In caz ca ochiul este usor iritat, se vor pune picaturi (cu efect calmant, vasoconstrictor).
Se va aplica crema grasa in jurul ochilor pentru calmarea si gresarea regiunii, degresata prin spalare.
In caz de iritare mai accentuata se aplica comprese de musetel sau acid boric.

Pentru a avea gene lungi si lucioase acestea trebuie ingrijite. In scopul stimularii cresterii, acestea se vor peria cu o periuta speciala inmuiata in urmatorul amestec : acid galic 2 g, ulei de ricin 10 g, vaselina pura 20 g. Periajul se va face seara, dupa demachiere, de la radacina spre varf.
Se poate folosi numai uleiul de ricin simplu care stimuleaza cres¬terea si in lungime, si in desime, dind un luciu placut.
Dupa fiecare folosire, periuta se va spala cu apa si sapun.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!