23 Mar

Vopsitul genelor si al sprancenelor

Autor : Salon Cosmetica

Generalitati

Acest procedeu face parte din cosmetica decorativa, avand un rol estetic de infrumusetare.
Prin vopsit se realizeaza o coloratie mai intensa a genelor si a sprancenelor, ceea ce ajuta la accentuarea expresivitatii ochilor si a privirii. Este mai indicat decait rimelul care necesita un timp mai indelungat zilnic, este incomod, da un aspect artificial, poate irita.

In cazul sprancenelor, desenarea este anevoioasa, cere multa rabdare si dexteritate si trebuie facuta zilnic. De aceea, este recomandat vopsitul atat la gene cat si la sprancene, pentru ca ofera o coloratie naturala, placuta si dureaza 2—3 saptamani.

Inainte de aplicarea vopselii se iau anumite masuri, si anume:

  • se alege culoarea vopselei (negru, negru-allbastrui, maro) in functie de preferinta persoanei respective si de aspectul estetic; in general, sprancenele se vor colora intr-o nuanta mai deschisa pentru a nu aspri figura, a nu imbatrani si a nu da un aspect neplacut;
  • vopsitul genelor se face inainte de pensatul sprancenelor pentru a nu se irita pielea;
  • nu se vor vopsi genele in caz de afectiuni Oculare (ochi iritati, conjunctivita, blefarita) sau dermatoze ale pleoapelor;
  • nu se vor vopsi in caz de alergie la vopsele;
  • se vor folosi cantitati necesare de perhidrol si apa pentru a se evita accidentele oculare prin arsuri;
  • se vor folosi numai vopsele speciale pentru ochi si nicidecum cele pentru par sau Ursol, care ar putea produce iritatii si inflamatii oculare;
  • inainte de aplicarea vopselei, regiunea respectiva va fi bine curatata prin demachiere, si apoi de orice urma de grasime, pentru a nu impiedica fixarea vopselei si o coloratie uniforma;
  • Vopseaua se aplica in cantitate necesara si pe toata lungimea genelor;
  • in tub, vopseaua trebuie sa aiba o culoare deschisa (gri-albicios), pentru a fi proaspata si buna de folosit; daca culoarea este neagra sau roscata, inseamna ca s-a oxidat si nu mai poate fi folosita.

Vopseaua se prezinta sub trei forme:

  1. vopsea pasta;
  2. vopsea praf;
  3. vopsea lichida.

Modul de preparare este diferit, in functie de consistenta vopselei.

Vopseaua pasta
Este cea mai indicata, deoarece necesita un timp scurt de preparare, se fixeaza bine si dureaza timp suficient, nu pateaza pielea.

Modul de preparare
Intr-un recipient special de sticla, plastic sau portelan se pune aproximativ 1 g de vopsea (cantitatea este in functie de suprafata de vopsit), 3—4 picaturi perhidrol si 2—4 picaturi apa. Se amesteca bine cu un betisor de lemn sau plastic; trebuie sa aiba consistenta unei paste.
Vopseaua se prepara in momentul aplicarii, altfel se oxideaza si nu mai da coloratia necesara.

Vopsea praf
Modul de preparare
Se iau doua varfuri de penseta de vopsea praf la care se adauga 10—15 picaturi de apa calda pentru dizolvare, apoi 5 picaturi de perhidrol si faina sau zeamil pentru a-i da consistenta unei paste.
Nu este recomandabil deoarece necesita un timp mai indelungat de pregatire, trebuie bine amestecat pentru uniformizare, coloreaza in negru intens, deci nu este indicat pentru sprancene si pateaza pielea.

Vopseaua lichida
Se vor folosi 20 de picaturi de vopsea, la care se adauga 3—4 picaturi de perhidrol, 3—4 picaturi de apa si faina sau zeamil pentru a-i da consistenta unei paste.
Daca este proaspat preparata, nu lasa reziduuri, deci trebuie folosita imediat.
Si aceasta vopsea necesita un timp anume pentru preparare, trebuie bine amestecata pentru omogenizare si dureaza un timp scurt.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!