23 Mar

Tehnica aplicarii produselor de machiaj la machiajul ochilor

Autor : Salon Cosmetica

Ordinea operatiilor la machiajul ochilor:

  • perierea si desenarea sprancenelor;
  • aplicarea genelor false;
  • aplicarea fardului de pleoape;
  • desenarea conturului ochilor;
  • aplicarea rimelului.

Perierea si desenarea sprancenelor
Perierea sprancenelor se face cu o periuta speciala, cu doua randuri de par, in toate directiile pentru a inlatura surplusul de pudra. Apoi se vor peria in sensul cresterii firelor de par.

Desenarea sprancenelor
In cazul sprancenelor putin accentuate din cauza coloritului sau a cantitatii de par insuficiente,(iar persoana respectiva nu accepta vopsitul lor), se vor accentua prin desenare cu creionul dermatograf. Se va alege de preferat o nuanta maro. Se traseaza linii fine paralele, asemanatoare hasurarii, in sensul cresterii firelor de par, dandu-se forma de spranceana adecvata tipului de fata.
Apoi cu periuta se va peria usor spranceana pentru a uniformiza desenul.
Nu se va desena o linie continua de-a lungul sprancenei, pentru ca nu este estetic, da impresia de artificial, imbatranind si asprind figura.

Aplicarea genelor false
Genele false se prezinta sub forma de: banda sau franj, sau fire separate.
Genele sub forma de banda sau franj:
Se tin genele cu mana stanga, iar cu mana dreapta, cu un betisor special se aplica pe marginea lor inferioara, pe banda, un lipici special. Apoi se aplica pe pleoapa foarte aproape de radacina genelor, de-a lungul lor in asa fel incat sa se suprapuna si sa depaseasca extremitatea exterioara cu 2—3 fire.Cu un alt betisor sau marginea pensetei se fixeaza bine genele pe pleoape pe toata lungimea lor.
La deschiderea ochiului se aranjeaza usor genele, incat cele na-turale sa se intrepatrunda cu cele artificiale.
Apoi se rimeleaza pentru o uniformizare mai perfecta.

Genele false pot fi din par natural sau artificial
Cele artificiale, daca sunt mai lungi decat pleoapa, iar lungimea genelor de par este exagerata, se vor scurta din lungimea benzii, iar scurtarea firelor se face usor arcuit: la extremitati mai scurte, iar in partea mediana putin mai lungi — pentru a se apropia de natural.
Se folosesc numai la machiajul de seara sau de fantezie pentru ca umbresc figura si dau expresie ochiului.
Pentru scena sau televiziune, cinematografie sunt chiar indicate, deoarece la lumina reflectoarelor ochiul isi pierde conturul si expresia.
La lumina naturala ies mult in evidenta si dau un aspect neplacut.
Se indeparteaza usor banda de pe marginea pleoapei, se curata cu lapte demachiant sau alcool si se pastreaza intr-o cutie speciala pentru a nu se deteriora.

Genele sub forma de fire separate
Fiecare fir de par se sustine cu penseta, iar la partea inferioara se aplica lipiciul special. Se fixeaza pe pleoapa superioara pe deasupra genelor naturale, iar daca acestea sunt rare, intre firele naturale.
Este o metoda care cere molifta indemanare si siguranta, efectul este deosebit, iar firele false sunt numai din par natural.
Dupa indepartare se curata intocmai ca si celelalte.
Aplicarea fardului de pleoape

Fardul de pleoape se prezinta sub forma de: crema sau compact (gras sau praf).
Ambele tipuri se aplica cu pensula si se estompeaza cu pensula; cel gras se poate estompa si cu pulpa degetului.
In partea inferioara a pleoapei, in apropierea genelor, de-a lungul ei depasind coltul extrem al ochiului, se aplica fardul in nuanta mai inchisa sau mai accentuat, iar in restul pleoapei, spre spranceana, nuanta este mai deschisa. In apropierea sprancenei se poate aplica chiar fard alb.
Aceasta tehnica convine unui ochi migdalat, forma ideala. La alte forme de ochi se aplica machiajul corector.

Nuanta de fard de pleoape va fi aleasa in functie de culoarea si forma ochiului, culoarea pielii, a parului si a toaletei.
In machiajul de zi, nuantele de fard vor fi pastelate, iar in cel de seara se vor alege nuante mai accentuate, sidefate, aurii sau argintii.
Daca pleoapa este mult ridata, este bine sa nu se aplice fard de ploape, pentru a nu accentua ridurile.
Desenarea conturului ochilor
Se poate face cu un creion dermatograf in diferite nuante sau eye-line.
Linia de contur va urmari lungimea pleoapei superioare, in apropierea genelor, nu prea groasa, in felul urmator: la comisura interna este mai sutire, in partea mediana se ingroasa, iar la comisura externa, pe care o depaseste usor ascendent, se subliniaza din nou.
Se poate contura si pleoapa inferioara pe toata lungimea ei imediat sub gene, iar la comisura externa, pe care o depaseste usor, directia poate fi orizontala sau usor ascendenta, intalnind linia pleoapei superioare.
In partea inferioara, la comisura externa, se pot desena, prin linii fine paralele, fire de gene.
Cu creionul dermatograf se poate trasa linia de contur pe interiorul pleoapei, pe toata lungimea ei.
Aplicarea rimelului
Rimelul poate fi: compact sau lichid.
Se poate aplica cu: periuta cu spirala sau cu spirala cu periuta.
Pastila compacta inainte de folosire se umezeste, iar cel lichid se aplica ca atare.
Periuta respectiva se imbiba bine cu rimel, care se aplica apoi pe toata lungimea genelor, pe partea lor inferioara, de la baza spre varf, prin miscari repetate pentru fixarea rimelului.
Apoi, cu o periuta cu un rand sau doua randuri de par, se piaptana genele, pe aceeasi directie, pentru a le rasfira si a uniformiza rimelul.
Se executa o noua aplicare de rimel de la jumatatea genelor spre varf, urmata de aceeasi periere.
Iar a treia aplicare se face numai la varful genelor, urmata tot de periere.
Aceasta aplicare succesiva incarca genele cu rimel, le arcuieste si umbreste privirea. Perierea alternativa este necesara pentru a rasfira firele intre ele si a le apropia de natural.
Catre comisura externa, genele sunt orientate catre exterior pentru a da forma alungata a ochiului.
De preferat este folosirea rimelului lichid cu spirala cu periuta, care aplica rimelul uniform si rasfira genele in momentul aplicarii.
in general, genele de la pleoapa inferioara nu se rimeleaza, deoarece dau un aspect neplacut.
Aplicarea rimelului se face cu multa atentie pentru a nu murdari pleoapa si a nu patrunde in ochi provocand usturimi, iritatii si lacrimare. Deoarece rimelarea incheie machiajul ochilor, in caz de mici accidente trebuie refacut intreg machiajul.
Tehnica aplicarii rujului
Rujul se prezinta suib forma unui baton gras in diferite nuante. Se aplica cu ajutorul unei pensule speciale mai late si mai aspre.
Buzele trebuie uscate, pudrate pentru fixarea rujului. De preferat sa nu prezinte fisuri sau descuamari.
Machiajul se face intai pe o jumatate de gura (dreapta), se priveste in oglinda, pentru simetrie, apoi se machiaza si cealalta jumatate (stanga) si se controleaza din nou simetria in oglinda.
Se va desena intai conturul buzelor cu un creion dermatograf rosu, in nuanta mai inchisa decat rujul, sau maro. Apoi, cu un betisor invelit in vata se uniformizeaza usor linia de contur, pentru a nu fi evidenta.
Cu pensula imbibata bine cu ruj se aplica rujul, intai pe buza superioara, de la comisura catre partea mediana, o nuanta mai inchisa in apropierea liniei de contur.
In partea interioara a buzei se va aplica un ruj in nuanta usor mai deschisa decat la exterior, aceasta fiind necesar pentru a da expresivitate buzelor, a le accentua si evidentia. Apoi se aplica rujul pe buza inferioara in acelasi mod.
Rujul va fi bine intins, uniform, in cantitate suficienta si in nuanta potrivita.
Nuantele de ruj se asorteaza cu toaleta, fardul de pleoape si fardul de obraz. Se va tine seama de intensitatea aplicarii rujului, in functie de ocazie.
Tot cu ajutorul pensulei se aplica lacul fixativ de buze, pentru a da stralucire buzelor, necesara numai la machiajul de seara.
Dupa demachierea buzelor se va aplica crema grasa vitaminizata, pentru mentinerea catifelarii si a aspectului frumos al buzelor.
Persoanele care nu se rujeaza, mai ales in anotimpul rece, este bine sa-si aplice un strat subtire de crema grasa sau o alifie speciala pentru buze (strugurel) penitru a evita uscarea, fisurarea si descuamarea lor.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!