23 Mar

Tehnica aplicarii fondului de ten

Autor : Salon Cosmetica

Fondul de ten se prezinta sub trei forme: fluid, crema si compact.

Fondul de ten fluid si crema au aceeasi tehnica de aplicare, si anume: se aplica mici pastile de fond de ten uniform repartizate pe regiuni:

  • 3—4 pe decolteu;
  • 3 pe gat;
  • 2 pe barbie (de o parte si de alta a varfului barbiei);
  • 1 pe buza superioara;
  • 2 pe nas (cate una pe fiecare parte laterala a nasului);
  • 3 pe obraji (pe fiecare);
  • 3 pe frunte.

Fondul de ten fluid se aplica cu ajutorul unei palete mici de plastic speciale, iar cel crema cu pulpa degetelor. Se va intinde apoi cu pulpa degetelor fondul de ten foarte bine si uniform pe toata suprafata de machiat, evitandu-se formarea depozitelor. Acestea se pot forma la locul de implantare a parului, de aceea se cere multa grija la intindere ca sa fie uniforma si in strat gros; apoi la baza nasului, de aceea intinderea se face de la varful nasului spre santul nazal si apoi pe directia inversa.
La persoanele cu ridurile mai accentuate, mai ales santul nazolobial, intinderea fondului de ten se face cu obrajii umflati, deoarece depozitele de aplicarea fondului de fond de ten in santul ridului il accentueaza.
Apoi se tamponeaza fata cu servetele moi de hartie pentru a se absorbi surplusul de grasime.

Fondul de ten compact se aplica cu ajutorul unui burete umezit care se stoarce pana la jumatate si apoi se imbiba cu fond de ten prin executarea unor miscari circulare pe suprafata pastilei.
Apoi buretele se indoaie cu partea de fond de ten in interior si se uniformizeaza fondul de ten pe toata suprafata buretelui.
Cu ajutorul buretelui se aplica fondul de ten pe toata suprafata de machiat. Se stoarce apoi toata cantitatea de apa din burete si se uniformizeaza din nou fondul de ten.
Prezinta avantajul ca are o putere mare de acoperire, dand un aspect placut de transparenta, dar are un dezavantaj, usuca pielea.
Reusita unui machiaj depinde de cantitatea de apa din burete: daca este prea imbibat cu apa, fondul de ten este prea diluat, cu putere, mica de acoperire; daca este prea stors, cantitatea de fond de ten va fi prea mare si aspreste trasaturile.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!