1 Noi

Masajul ligamentelor suspensoare ale bustului

Autor : Salon Cosmetica

Pentru mentinerea tonusului muschilor si a ligamentelor ce sustin bustul este necesar sa se faca un masaj de intretinere in aceasta regiune.

Masajul se executa cu talc numai pe ligamentele suspensoare ale bustului, deasupra glandei mamare.
Clienta sta pe un scaun cu parul izolat si decolteul degajat si protejat cu baveta, iar cosmeticiana sta in spatele clientei putin lateral.

Masajul cuprinde urmatoarele miscari:
a)Miscarea de netezire

  • o mana sustine ligamentele deasupra claviculei. Cealalta mana executa o netezire din dreptul mamelonului, pe care il cuprinde in foarfece ce se inchide si miscarea se continua pana la clavicula. Apoi miscarea este reluata de cealalta mana, astfel mainile lucreaza alternativ si se repeta de 5 ori.

b)Framantatul

  • o mana sustine ligamentele la nivelul claviculei. Cu indexul, mijlociul si inelarul de la cealalta mana se executa catre police un usor framantat din regiunea mamelonului pana la clavicula. Revenirea la pozitia initiala se face prin netezire. Miscarea se repeta de 5 ori.

c)Hachures

  • ambele maini cu degetele desfacute si usor flexate executa loviri usoare cu dosul falangelor pe directia mamelon-clavicula si clavicula-mamelon. Mainile lucreaza simultan si executa o miscare de semirotatie. Miscarea se repeta de cateva ori.

d)Vibratia plana

  • o mana sustine ligamentele la nivelul claviculei. Cealalta mana executa o vibratie plana, pornind de la mamelon pe care il cuprinde in foarfece, apoi aceasta se inchide si se continua miscarea vibratoare pana la clavicula. Miscarea este reluata de cealalta mana si astfel mainile lucreaza alternativ. Miscarea se repeta de 5 ori.
"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!