1 Noi

Masajul de intretinere a picioarelor

Autor : Salon Cosmetica

Picioarele care sunt permanent obosite, prin suportarea greutatii intregului corp, prin mers indelungat sau prin stat mult in picioare, sau chiar in pozitie sezanda, dar cu picioarele atarnate,cand circulatia este incetinita au nevoie de anumite ingrijiri pentru a se obtine o stare placuta de odihna si relaxare.
Masajul se executa cu talc, cu lapte demachiant, in functie de calitatea pielii, sau cu creme speciale pentru ingrijirea picioarelor, ce se gasesc in magazinele cosmetice.

Scopul masajului:

  • actionarea circulatiei,sanguine si limfatice;
  • mentinerea supletei articulatiilor;

Cosmeticiana si clienta stau fata in fata pe scaun. Clienta va avea piciorul descoperit pana la genunchi, spalat cu apa si sapun.

Masajul de intretinere a picioarelor cuprinde urmatoarele miscari:

a)Netezirea gambei

  • netezirea fetei anterioare a gambei. Clienta va sprijini piciorul pe talpa. Cosmeticiana va/executa o netezire pe fata anterioara a gambei, pornind din varful degetelor pana in apropierea genunchiului. Mainile lucreaza alternativ, si miscarea se reia numai de la varful degetelor. Se repeta de 5 ori.
  • netezirea fetei dorsale a gambei. Pozitia clientei este aceeasi. Cosmeticiana va executa o netezire pe fata dorsala a gambei, incepand din regiunea gleznei. Mainile lucreaza alternativ si miscarea se reia numai din regiunea gleznei.

b)Netezirea labei piciorului

  • netezirea laturii externe a labei piciorului. Piciorul clientei este sustinut din regiunea gleznei. Cu cealalta mana se executa o netezire pe latura externa a labei piciorului, incepand de la varful degetelor, depasind putin glezna, cu policele pe partea dorsala, iar restul degetelor pe fata plantara. Miscarea nu are directie de revenire, ci se reia din varful degetelor si se repeta de 5 ori.
  • netezirea pe latura interna a labei piciorului. Miscarea se efectueaza intocmai, numai ca se schimba mana care lucreaza.

c)Presiuni circulare

  • piciorul clientei se sprijina pe talpa si este sustinut de catre cosmeticiana din dreptul gleznei. Se efectueaza cu indexul, mijlociu si inelarul presiuni circulare pe fata dorsala a labei piciorului, pornind de la varful degetului, depasind putin glezna. Revenirea se face prin netezire pana la varful degetelor. Miscarea se executa din aproape in aproape, pana se cuprinde intreaga fata dorsala a labei piciorului. Miscarea se repeta de 5 ori.

d)Netezirea fetei plantare a piciorului

  • piciorul clientei este sprijinit pe fata dorsala a gambei si calcai. Cosmeticiana va executa o netezire cu presiune pe fata plantara a piciorului cu policele, ce lucreaza alternativ, pornind de la degete catre calcii. Miscarea se repeta de cateva ori.

e)Miscari pentru supletea articulatiei degetelor

  • pozitia clientei este aceeasi. Cosmeticiana sustine piciorul clientei din regiunea gleznei. Se prinde fiecare deget de varf si se executa o rotatie si intr-un sens si in celalalt. Fiecare miscare se repeta de cateva ori.

f)Miscari pentru supletea articulatiei gleznei
Pozitia de plecare este aceeasi. Cosmeticiana prinde piciorul clientei de varful degetelor si executa o rotatie din articulatia gleznei si intr-un sens si in celalalt.Miscarea se repeta de cateva ori.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!