1 Noi

Masajul de intretinere a mainilor

Autor : Salon Cosmetica

Mana necesita ingrijiri speciale, pentru a o mentine cat mai aspectuoasa, catifelata, deoarece imbatraneste la fel de repede ca fata si poate trada usor varsta.

Pentru aceasta, pe langa ingrijirile speciale se va face si un masaj de intretinere, care are ca scop:

  • activarea circulatiei sanguine si limfatice pentru o mai buna hranire locala;
  • mentinerea supletei articulatiilor;
  • mentinerea catifelarii pielii.

Masajul se executa cu o crema grasa, vitaminizata, bine hidratata, sau creme speciale pentru ingrijirea mainilor, care se gasesc in comert.
Clienta si cosmeticiana stau pe scaun fata in fata, iar mainile clientei, fara bijuterii, vor fi spalate, in prealabil, cu apa si sapun sau demachiate cu lapte demachiant.

Masajul de intretinere a mainilor cuprinde urmatoarele miscari:

a)Miscare de netezire pe laturile mainii

  • miscarea de netezire pe latura externa a mainii. Se sustine mana clientei de varful degetelor de catre mana cosmeticienei. Cu cealalta mana, cu, policele pe fata dorsala a mainii, iar cu restul degetelor pe fata palmara a mainii, se executa o netezire de-a lungul palmei, depasind putin articulatia pumnului. Miscarea nu are directie de intoarcere si se reia numai de la varful degetelor si se repeta de 5 ori.
  • miscarea de netezire pe latura interna a mainii. Pozitia de plecare este aceeasi. Netezirea se va face la fel ca si la miscarea anterioara, ca pozitie a mainii, numai ca se va termana in varful policelui. Miscarea se reia tot din varful degetelor si se repeta de 5 ori.

b)Presiuni circulare

  • palma clientei, cu fata palmara, se sprijina pe fata palmara a cosmeticienei. Cu indexul, mijlociul si inelarul celeilalte maini, cosmeticiana va executa presiuni circulare pe fata dorsala a mainii clientei, depasind putin articulatia pumnului. Miscarea se face din aproape in aproape pentru a cuprinde intreaga suprafata a mainii. Revenirea se face prin netezire pana la varful degetelor. Miscarea se repeta de 5 ori.

c)Netezire pe fata palmara

  • mana clientei este sprijinita in cot cu antebratul vertical. Cosmeticiana sustine mana clientei din dreptul articulatiei pumnului. Degetele clientei sunt usor departate. Cosmeticiana executa o netezire ce porneste din varful degetelor, prin intrepatrunderea degetelor cosmeticienei si degetele clientei. La nivelul palmei, degetele cosmeticienei se imense si continua miscarea panase depaseste putin articulatia pumnului. Miscarea nu are directie de revenire, se incepe din varful degetelor si se repeta de 5 ori.

d)Netezirea fiecarui deget

  • mana clientei este in aceeasi pozitie. Cosmeticiana va sustine mana clientei din dreptul articulatiei pumnului. Cu indexul, mijlociul si inelarul, cosmeticiana va netezi fiecare deget in parte pe toate laturile lui, pornind din varful degetelor. Directia de masare a degetelor este de du-te-vino. Miscarea se repeta de cateva ori la fiecare deget in parte.

e)Miscarea pentru supletea articulatiei degetelor

  • pozitia de plecare este aceeasi, numai ca degetele clientei sunt apropiate. Cosmeticiana isi va fixa mana perpendicular cu fata palmara pe varful degetelor clientei. Cu ajutorul mainii cosmeticienei se va inchide mana clientei in pumn, cautand sa se indoaie fiecare falanga in parte. La sfarsitul miscarii, mana clientei este inchisa in pumn, iar mana cosmeticienei va acoperi complet pumnul clientei. Apoi se va reveni la pozitia initiala, prin desfacerea pumnului clientei, tot cu ajutorul mainii cosmeticienei. Miscarea se repeta de 5 ori.

f)Miscari pentru supletea articulatiei pumnului
Pozitia de plecare este aceeasi, cosmeticiana va prinde mana clientei de varful degetelor si va executa o miscare de rotatie din articulatia pumnului si intr-un sens si in celalalt. Miscarea se repeta de cateva ori.

Miscarile de masaj se executa fie intai la o mana si, apoi, la cealalta, fie prin alternanta si la o mana, si la cealalta.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!