1 Noi

Masajul corector al ochilor

Autor : Salon Cosmetica

Este necesar atunci cand se observa:

  • edeme ale pleoapelor;
  • riduri in jurul ochilor;
  • ochi congestionati.

Scopul

  • estomparea, corectarea acestor modificari inestetice.

Produsul folosit

  • crema grasa, hranitoare si bine hidratata.

Miscarile de masaj sunt urmatoarele:
Mana stanga sustine muschiul orbicular al ochiului la nivelul tamplei. Cu mana dreapta se executa miscarile de masaj, incepand cu ochiul drept. Cosmeticiana va sta in partea dreapta a clientei.

a)Miscare de netezire circulara
Indexul si mediul mainii drepte executa o netezire pe directia muschiului orbicular al ochiului. Se porneste din unghiul intern, de-a lungul arcadei sprancenoase pana in unghiul extern al ochiului, de unde miscarea se continua pe sub ochi cu indexul pana in unghiul intern. Miscarea se repeta de 5 ori.

b)Ciupituri
Indexul si policele mainii drepte executa usoare ciupituri din unghiul extern al ochiului pe sub pleoape pana in unghiul intern, de unde miscarea se continua cu o netezire cu indexul de-a lungul arcadei sprancenoase pana in unghiul extern. Miscarea se repeta de 5 ori.

c)Netezirea ondulatorie
Indexul mainii drepte executa o netezire ondulatorie din unghiul extern al ochiului, pe sub pleoape, pana in unghiul intern, de unde miscarea se continua prin netezire cu indexul de-a lungul arcadei sprancenoase panala unghiul extern. Miscarea se repeta de 5 ori.

d)Miscare de netezire plana
Indexul, mediul si inelarul mainii drepte executa o netezire in regiunea ochiului din unghiul intern catre cel extern pana la tampla. Cand mana dreapta ajunge la unghiul extern al ochiului, mana stanga ce sustine muschiul orbicular se ridica, pentru a lasa libera trecerea mainii drepte. In timpul miscarii, degetele sunt usor curbate pentru a nu exercita o presiune pe globul ocular. Miscarea se repeta de 5 ori.

e)Vibratia punctata
Indexul, mediul si inelarul mainii drepte executa o vibratie punctata pe arcada zigomatica si arcada sprancenoasa. Se executa aceleasi miscari si la ochiul stang. Cosmeticiana va trece in partea stanga a clientei, cu mana dreapta va sustine muschiul orbicular la nivelul tamplei, iar cu mana stanga va efectua miscarile de masaj. Apoi se va executa ultima miscare la ambii ochi o data, cosmeticiana stand in spatele clientei.

f)Vibratia plana
Este executata cu fata palmara a ambelor maini, ce lucreaza simultan, din unghiul intern al ochilor, catre cel extern.

Miscarile din cadrul masajului corector al ochilor se pot efectua prin alternanta,cand la un ochicand la celalalt. In aceasta situatie, la ambii ochi se va lucra in acelasi timp, fara a lasa pauze mari si a obtine efectele dorite in acelasi timp, dar prezinta dezavantajul deplasarii permanente a cosmeticianei dintr-o parte in alta a clientei.
Masajul corector al ochilor poate fi completat cu o gimnastica a ochilor, si anume:

  • se tine un deget la o distanta de 50 cm de ochi si se fixeaza privirea asupra acestui deget. Degetul va descrie un cerc destul de mare, iar ochiul va urmari miscarea, fara a intoarce capul.
"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!