23 Mar

Machiajul de seara

Autor : Salon Cosmetica

Machiajul de seara este mai accentuat si are ca scop sa dea stralucire si sa scoata in evidenta punctele vii, mobile ale fetei, ochii si buzele.
Machiajul de seara trebuie sa fie luminos, in armonie cu toaleta, coafura, accesoriile.
Tehnica de aplicare a fardurilor este aceeasi cu cea descrisa anterior, diferite fiind nuantele si intensitatea fardurilor, care la lumina artificiala se estompeaza si, uneori, se deformeaza. De aceea se aleg nuante calde, aurii, mai vii in comparatie cu cele folosite la machiajul de zi.
La lumina fluorescenta nu se vor folosi nuantele ciclamen, si mai ales, galben-portocaliu, pentru a realiza un echilibru, deoarece toate culorile inclina spre vanat.
Fondul de ten se va alege intr-o nuanta mai inchisa decat pudra, foarte bine intins. Pudra se aplica in doua nuante: una in nuanta fondului de ten, se perie bine si, apoi, alta putin mai deschisa, in nuanta pielii. Aceasta suprapunere de doua nuante de pudre da un aspect sidefiu.
Fardul de obraz se aplica mai accentuat pentru a sublinia, pometii, a da stralucire fetei si privirii.
Fardul de pleoape se aplica, de asemenea, mai accentuat. Se pot folosi doua nuante, dintre care una mai inchisa in apropierea genelor, estompandu-se catre spranceana. Se pot folosi chiar doua culori diferite sau farduri aurii, argintii, sidefate, in functie de ocazie.
Ochii se mai pot accentua si cu linii de contur, de preferat a se evita culoarea neagra, si cu rimel mai accentuat, negru sau in nuanta fardului de pleoape. Se aplica gene false.
In machiajul de seara se pot face corecturi. Daca tenul este mai, congestiv, se poate aplica o pudra in nuanta verzuie, iar pentru un ten transparent, o nuanta mov. Pentru a se obtine un efect de bronzare, se procedeaza asa cum s-a descris la tehnica aplicarii pudrei.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!