23 Mar

Machiajul de scena-machiajul de teatru

Autor : Salon Cosmetica

In machiajul de scena, datorita distantei si luminii puternice a reflectoarelor, trasaturile devin mai sterse, si fata pierde din expresivitate.
Din aceasta cauza, machiajul va fi mai accentuat pentru sublinierea trasaturilor.
Se efectueaza demachierea completa a fetei, se aplica crema de baza si apoi fondul de ten, care trebuie sa fie cat mai natural, iar fardul de obraz sa se piarda in culoarea obrazului, fara o demarcatie precisa.
Trebuie corectate forma fetei, asimetriile sau micile imperfectiuni (cearcane, riduri etc.).
Corectarea obrazului se face cu culori inchise. Arcadele se coloreaza cu un caramiziu pal, iar pleoapele au maro.
Ochiul se subliniaza printr-o usoara colorare a portiunii din jurul pleoapei inferioare cu maro, ca sa iasa albul ochiului in evidenta, apoi se contureaza ochiul pe pleoapa superioara si inferioara cu creionul dermatograf negru, gri sau maro sau cu eye-line.
Nasul se coloreaza pe partea mediana cu o nuanta crem, se contureaza narile si, apoi, se estompeaza in degrade.
Se deseneaza conturul buzelor; la femei se aplica un ruj mai deschis, iar la barbati, un caramiziu-pal, aproape invizibil. Apoi se aplica pudra.
Sprancenele, care au o importanta in expresia si mimica fetei, se i pot accentua cu nuante de maro sau negru, iar pentru persoanele cu parul alb sau blond, in nuanta de gri-inchis. Pot fi prelungite sau schimbate ca forma, in functie de personajul creat.
La teatrele muzicale (opera, opereta, revista) cantitatea de fond, de ten este mai mare si mai viu colorata.
Fardul de pleoape este aplicat in tonuri de bleu, mov, turcoaz, verde, auriu, argintiu.
Pentru crearea anumitor personaje, pentru intinerire sau imbtranire sau la crearea anumitor elemente (cicatrice, Vanatai. arsuri etc.) se foloseste o tehnica speciala.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!