1 Noi

Ingrijirile cosmetice ale tenului in functie de anotimp

Autor : Salon Cosmetica

Tenurile prezinta o varietate de aspecte si caracteristici, in afara celor descrise „tip“ in capitolul de caracteristici de ten. In realitate nu se gasesc caracteristici de ten uscat, gras, ci tenurile sunt combinate sau mixte. Atunci si ingrijirile cosmetice se vor adapta tipului de ten, cu procedee si produse adecvate. Partea mediana a fetei sau — axul facial — la majoritatea cazurilor este gras, datorita numarului mai mare de glande sebacee, iar restul fetei este mai putin gras, uscat sau deshidratat.

In afara ingrijirilor cosmetice periodice din cabinetele de cosmetica si ingrijirile zilnice de acasa, trebuie sa acordam si ingrijiri specifice in functie de anotimp. Aceasta mai ales pentru ca fata este permanent expusa factorilor externi, atmosferici, care nu au o influenta nociva daca se stie cum sa fie expusa sau cum sa fie protejata fata de ei.

Ingrijirile cosmetice primavara

In acest anotimp, tenurile sufera de o influenta interna si externa.
Interna — datorita unei alimentatii carentate in vitamine si bazata pe alimente conservate.
Externa — datorita actiunii factorilor externi, atmosferici.
Aspectul tenurilor in general este:

  • deshidratat din cauza frigului, a vantului si a caldurii uscate din incaperi;
  • devitalizante mai mult sau mai putin accentuata prin lipsa vitaminelor din alimentatie;
  • asfixia cutanata la persoanele ce stau mult in casa in timpul iernii si in incaperi neaerisite.

Pentru a corecta aceste neajunsuri, tratamentele cosmetice de primavara se planifica pe o perioada de doua luni — martie si aprilie, la un interval de doua saptamani.
Se vor baza pe sedinte de curatire (care este necesara oricarui tip de ten), prin gomaj, apoi se va trece la rehidratare, prin ionizari si expuneri la Vapozon si hranire cu ajutorul produselor cosmetice.
Se va imbunatati alimentatia axandu-se pe legume, spanac, urzici, loboda, salata verde, suc de morcovi, 12 pahar zilnic, si pe fructe citrice, capsuni. Acestea se mai pot folosi si sub forma de masti, comprese, pulverizari.
De asemenea sunt indicate laptele si produsele lactate, galbenusul de ou sub forma de masti.
Gimnastica si mersul pe jos au o importanta deosebita in revitalizarea intregului organism.
Ingrijirile cosmetice vara

In acest anotimp se intalnesc alte inconveniente soarele puternic, caldura, praful, apa sarata de mare.
Toti acesti factori acentueaza secretia de grasime si transpiratie, dand pielii un aspect lucios, unsuros, inlesnind chiar formarea pustulelor acneice la tenul gras, iar la tenul uscat si deshidratat, se accentueaza uscaciunea si deshidratarea, se accentueaza descuamarile si ridurile.
Se vor face sedinte de curatire, rehidratare si hranire a pielii duipa cum este necesar.
Alimentatia — se recomanda a cuprinde alimente proaspete, legume crude, zarzavaturi, fructe pentru a aduce organismului un aport de vitamine si saruri minerale.
In acest anotimp o importanta deosebita o are cura la mare, si anume actiunea soarelui si a apei sarate de mare.
Soarele, aerul si apa au fost totdeauna considerati factori importanti pentru mentinerea si stimularea sanatatii si a frumusetii.
Din ce in ce mai mult, evadand din atmosfera poluata a oraselor, este apreciata viata in aer liber la munte si la mare, atat vara cat si iarna.
Expunerile la soare de cele mai multe ori se fac exagerat, pentru o bronzare rapida. In aceste situatii, fata are de suferit prin eritem intens, uneori chiar arsuri, cu iritatie descuamativa.
Pentru a obtine o bronzare uniforma, treptata, fara neplaceri, trebuie limitat timpul de expunere, gradat si progresiv, pana la aclimatizarea organismului cu razele solare.
De asemenea se vor folosi produse de plaja, de protectie impotriva arsurilor, care nu impiedica bronzarea, nu degreseaza si nu aspresc pielea.
Produsele antisolare se prezinta sub forma de lotiuni, uleiuri, lotiuni-crema, emulsii. Aceste produse se folosesc numai in primele zile ale expunerii la soare pana cand are loc bronzarea.
Tenurile sensibile, uscate, se vor expune la soare protejate cu o crema grasa vitaminizata, neparfumata.
Dupa expunerile la soare, tenul va fi demachiat si se va aplica din nou crema grasa vitaminizata, hidratanta si periodic se vor aplica masti hranitoare si hidratante.
Tenurile grase si chiar acneice nu se vor proteja in timpul expunerilor la soare, deoarece prezinta avantajul ca soarele in combinatie cu apa de mare diminua secretia sebacee si ajuta chiar la vindecarea acneii, atat a fetei cat si a spatelui.
Nu se recomanda aplicarea namolului din statiunile balneare pe fata, deoarece are impuritati si poate irita sau infecta.
Dupa expunerile la soare si aceste tenuri se vor demachia si se va aplica o crema hidratanta.
Se va face un dus pentru a indeparta sarea si nisipul de pe piele si se va aplica pe intreg corpul lapte demachiant pe baza de lanolina cu efect emolient.

Ingrijirile cosmetice toamna

Dupa expunerile la soare din timpul verii, pielea sufera unele transformari de uscaciune, deshidratare, descuamare, pierderea elasticitatii.
Pentru remedierea acestor neplaceri sunt absolut necesare tratamentele cosmetice, care se vor baza pe aplicarea proceselor de baza, a aparatelor, a produselor emoliente, hidratante, hranitoare.
Ingrijirile cosmetice iarna
Portiunile de piele protejata de imbracaminte prezinta un alt aspect in comparatie cu pielea fetei si a mainilor expuse intemperiilor, datorita faptului ca vantul, gerul, zapada, umiditatea excesiva au asupra pielii o influenta care nu poate trece neobservata.
Si in aceasta situatie, tenurile grase sunt mai putin afectate datorita mantalei hidrolipidice protectoare, care insa nu este suficienta; trebuie protejate cu o crema hidratanta de zi.
Tenurile sensibile, uscate si deshidratate vor fi in mod special protejate cu o crema semigrasa de zi si pudra (pulbere). Se vor evita trecerile bruste de la frig la cald.
Se va face o fortificare a organismului prin cure de vitamine si citrice.
Degeraturile fetei, ale urechilor sunt intalnite la unele persoane in anotimpul rece, datorita unei circulatii defectuoase, oboseala excesiva, surmenaj, anemie. Se va intari rezistenta intregului organism si se vor proteja urechile cu imbracaminte groasa.
Datorita incalzirii incaperilor cu calorifere sau gaz metan, care favorizeaza uscaciunea pielii, se recomanda aplicarea seara a unei creme grase vitaiminizate, hidratante, iar pe sursa de incalzit se va pune un vas cu apa pentru umezirea aerului.
Buzele prezinta fisuri, se descuameaza si chiar sangereaza, fenomene insotite si de dureri. Pentru aceasta nu mai trebuie umezite .
De asemenea sunt indicate laptele si produsele lactate, galbenusul de ou su!b forma de masti.
Gimnastica si mersul pe jos au o importanta deosebita in revitalizarea intregului organism.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!