1 Noi

Generalitati Epilare

Autor : Salon Cosmetica

Firele de par care acopera fata si corpul in conditii normale sunt mici, incolore. Uneori se observa o crestere anormala, cu fire de par lungi, groase, mai intens colorate si in cantitate mai mare. Aceasta crestere exagerata este consecinta unor tulburari endocrine sau a unui fond ereditar.
Hipertricoza este dezvoltarea anormala ca numar si volum a perilor. In raport cu localizarea si factorii care o determana se cunosc 3 aspecte:

a)hirsutismul se caracterizeaza printr-o crestere exagerata a parului pe tot corpul.

  • ereditar, generalizat sau localizat, nu este insotit de modificari endocrine;
  • hirsutism endocrin, determanat de o crestere a hormonilor androgeni; apare in cazul hipertfunctiei hipofizare, al afectiunilor ovariene, in hiper si hipotiroidism.

b)pilozitatea androida se observa la femei, de obicei, la menopauza si se caracterizeaza prin peri lungi, grosi crescuti pe buza superioara, barbie si presternal; este cauzata de modificarea raportului hormonilor anidrogeni-estrogeni.

c)virilismul se observa la femei ca urmare a dezechilibrului endocrin; se caracterizeaza printr-o crestere exagerata a parului pe corp si pe fata.

In cosmetica moderna parul de prisos se indeparteaza prin diverse metode de epilare (depilare — cand se folosesc substante chimice).
In cazul parului de prisos nu este prea abundent si cu firele subtiri, acesta poate fi decolorat folosinudu-se o pasta compusa din:

  • apa oxigenata 3 lingurite;
  • amoniac 1 lingurita;
  • talc pana se formeaza o pasta.

Se lasa pasta 1—2 min. Se spala apoi cu apa si se unge cu crema grasa.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!