1 Noi

Epilarea bratelor

Autor : Salon Cosmetica

In regiunea bratelor, parul creste des, inegal Ca lungime, pielea este sensibila la infectii, la actiunea factorilor mecanici si termici. Si in acest caz, epilatul se va face respectandu-se aceleasi reguli de igiena, lucrandu-se cu o ceara curata si la o temperatura potrivita. Nu se vor epila bratele in cazul in care se observa elemente de foliculita sau alte afectiuni dermatologice.

Tehnica epilarii

  • se degajeaza bratele de imbracaminte;
  • se dezinfecteaza apoi cu alcool regiunile de epilat;
  • se studiaza sensul de crestere a firelor de par;
  • se pudreaza cu talc pielea in cazul in care persoanele transpira;
  • cu o paleta de lemn se aplica fasiile de ceara late de-4 cm, incepandu-se, daca este cazul, de la umar in directia cresterii firelor de par; in regiunea cotului se aplica o fasie separata, dupa o directie circulara; fasiile se smulg in sensul invers aplicarii lor. Cu mana stanga se sustine mana clientei la incheietura, iar cu dreapta se indeparteaza fasia printr-o miscare rapida; dupa indepartarea fasiei se face o usoara presiune pe locul epilat, pentru a calma senzatia de durere;
  • se aplica o fasie de ceara si pe fata dorsala a mainii si chiar pe degete daca parul din aceasta regiune este vizibil;
  • se dezinfecteaza regiunea epilata cu alcool alb, urmeaza apoi o sedinta de 2 min cu electrodul plat al electrodermului, pentru a se evita eventuala aparitie a unor elemente de foliculita. Se unge cu un unguent bacterieid sau se pudreaza cu pudra sulfamidata.

La unele persoane, pielea reactioneaza la actiunea mecanica a cerii printr-o usoara iritare. Se vor aplica in acest caz 2—3 comprese cu musetel.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!