14 Mai

Corectarea diferitelor tipuri de sprancene

Autor : Salon Cosmetica

Prin pensare:
a)Sprancenele ascendente trebuie pensate in asa fel incat sa li se pastreze forma si linia, chiar sa se accentueze, caci aceasta forma intinereste si da un aspect vesel si optimist fetei.

b)Sprancenele orizontale se corecteaza in doua feluri:
—fie ca li se da o forma ascutita, prin pensarea in zona centrala si inferioara a sprancenei;
—fie ca se da o forma usor ascendenta, atunci cand sprancenele sunt mai groase si se pot pensa la partea inferioara si varful sprancenei. Linia ascendenta schimba aspectul dur si aspru initial al privirii.

c)Sprancene descendente care imbatranesc si accentueaza varsta persoanei, dandu-i un aspect pesimist, trist.
Se corecteaza spre sprancenele orizontale, epilandu-le putin din lungime, pentru a le ridica.

Regula generala de corectare a sprancenelor este urmatoarea:

  • La sprancenele ascendente se pastreaza forma naturala.
  • Sprancenele orizontale se corecteaza spre o forma ascendenta.
  • Sprancenele descendente se corecteaza spre o forma orizontala.

Corectarea sprancenelor in raport cu tipul de fata

1.Tipul de fata rotund
Sprancenele la un astfel de tip de fata nu trebuie rotunjite, deoarece ar accentua aspectul de luna plina al fetei.
Li se da o forma usor ascendenta, pensandu-se din zona superioara a corpului sprancenei si scurtandu-le putin din lungime(la varful sprancenei).

2.Tipul de fata patrat
Pentru acest tip de fata, care este, de obicei, inzestrata cu sprancene groase, orizontale, care aspresc privirea, este necesara subtierea sprancenelor.
Se penseaza din grosime sprancenele, dandu-le o forma usor arcuita, urmandu-se forma arcadei sprancenoase, in felul acesta fata respectiva pierde din aspectul aspru, sever al privirii si capata o expresie mult mai calda.

3.Tipul de fata triunghiular cu varful in sus
De obicei, sprancenele la un asemenea tip de fata sunt foarte apropiate de nas si au punctul cel mai arcuit spre interiorul fetei.
Ele trebuie pensate in asa fel incat sa le mareasca distanta dintre sprancene, iar punctul cel mai arcuit al sprancenei sa fie adus in dreptul pometilor.
Daca sprancenele sunt scurte, se va completa lungimea lor, la varf, desenandu-se cu creionul cateva fire.

4.Tipul de fata triunghiulara cu varful in jos
Daca relieful formelor fetei este pronuntat (partile osoase ale fetei sunt evidente), sprancenele se penseaza spre o linie orizontala, pentru a da fetei o expresie de calm si liniste.
Daca trasaturile fetei sunt domoale (conturul osos nu este foarte reliefat), sprancenele se penseaza in asa fel incat sa se accentueze si mai mult forma triunghiulara a fetei, deci sprancenele sa aiba o forma usor ascendenta.

5.Tipul de fata lung
Si la acest tip de fata, sprancenele sunt, de oibicei, foarte apropiate. Se penseaza sprancenele la baza pentru a le indeparta. La acest tip de fata, sprancenele nu se vor subtia, arcui sau scurta prea mult pentru ca ar contura aspectul lung al fetei.

6.Tipul de fata diamant
Sprancenele la acest tip de fata sunt, in general, apropiate cu punctul cel mai arcuit inspre interiorul fetei si sunt scurte.
Corectarea consta in epilarea sprancenelor la baza, marindu-se distanta intre ele, iar punctul arcuit trebuie deplasat spre centrul pometilor. In acest caz se vor pensa din partea superioara a sprancenei.
Pentru lungimea sprancenelor se vor trasa la varful lor, cateva fire cu creionul dermatograf.

"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!