1
Noi
Conditii masca
In cabinetele cosmetice si in ingrijirile pentru acasa se recomanda folosirea mastilor,respectandu-se insa anumite conditii de preparare si aplicare, astfel :
- Masca sa fie inofensiva, sa nu contina substante vatamatoare, toxice, alergizante.
- Sa formeze o pasta moale, fara grunji, fara miros neplacut.
- Sa se intinda uniform pe piele, sa formeze un strat aderent, sa se usuce repede.
- Sa fie usor de aplicat si de indepartat, fara a produce iritatii, durere.
- Substantele de baza sa permita o buna actiune a substantelor active din masca.
- Sa aiba o temperatura suportabila, sa nu produca arsuri atunci cand se folosesc calde.
- Masca trebuie sa fie aplicata adecvat tipului de piele, iar pen¬tru tenurile mixte se vor folosi masti combinate, dupa caracteristicile fiecarei regiuni.
- Masca se aplica pe pielea curata, cu porii debarasati de comedoame, celule descuamate, surplus de sebum.
- Inainte de aplicarea mastii, regiunea din jurul ochilor se unge cu o crema grasa protectoare.
- Aplicarea mastilor se face cu o pensula moale, nu prea lata, pe fata, gat si decolteu. Directiile de aplicare sunt de la barbie — ureche; comisura — ureche; aripa nasului — tample; pe frunte spre tample. Nu se aplica masca pe sprancene, ochi si buze.
- Aplicarea mastii se face pe o fata destinsa, relaxata, clienta va sta intinsa, pe fotoliu cosmetic. Pe pleoape se vor aplica comprese imbibate in infuzie de musetel, albastrele sau in uleiuri vegetale. Se pastreaza pe fata 15—20 min.
- Inmuierea mastilor se face prin pulverizari cu vaporelul sau cu comprese imbibate in infuzii, apa minerala, decocturi de plante.
- Indepartarea mastilor trebuie facuta usor, fara presiune, pentru a nu irita pielea, cu bucati de tifon inmuiate in apa calduta.
- Dupa indepartarea mastii, se face o pulverizare tonifianta icu jetul filiform al vaporelului. Picaturile se pastreaza pe fata tamp de 1—2 min, apoi se indeparteaza cu servetele moi de hartie si se aplica o crema de zi protectoare.