23 Mar

12 Reguli pentru efectuarea machiajului

Autor : Salon Cosmetica
 1. liniile ascendente intineresc, iar liniile descendente imbatranesc;
 2. nuantele inchise estompeaza, iar cele deschise evidentiaza, deci cu doua nuante de fond de ten si pudra se realizeaza corecturile, dand efecte de umbra si lumina.
 3. pentru a se obtine un machiaj reusit, trebuie sa fie aplicat pe o piele curatata, sanatoasa si nu excesiv de obosita.
 4. fata are doua puncte de atractie: ochii si gura, pentru ca sunt, imobile, deci ele vor fi colorate pentru a da mai multa stralucire si expresie.
 5. fardurile: nu se aplica in cantitate mare, pentru a nu denatura trasaturile; nu se aplica mult fard deodata; este mai bine sa se adauge daca este nevoie decat sa se stearga surplusul, pentru a nu fi nevoie sa se refaca intreg machiajul;
 6. retusurile se fac cu betisoare invelite in vata imbibate in lapte demachiant.
 7. unele farduri se pot estompa cu degetele, iar dupa fiecare aplicare mana trebuie spalata;
 8. produsele de machiaj trebuie sa fie de buna calitate si adecvate tipului de ten;
 9. machiajul va fi adecvat: personalitatii, modei, varstei, sezonului, ocaziei, toaletei, coafurii.
 10. pentru armonia culorilor, nuantele produselor ide machiaj vor fi in concordanta cu culoarea pielii, a ochilor, a parului, a toaletei;
 11. rujul de buze, fardul de obraz si lacul de unghii trebuie sa se asorteze;
 12. in functie de toaleta, machiajul trebuie completat pe partile de corp descoperite, in afara de fata, gat, decolteu, spate, brate. Pe corp este bine de aplicat fondul de ten compact, deoarece nu murdareste imbracamintea.
"Like" Salon Cosmetica pe Facebook & Google+. Nu patesti nimic, iti promitem!